Oppsummering 2017 og nyttårsforsetter

img_2656-1

av Madeleine Ryan

Det er slutten av januar, og jeg innser at det er på tide å skrive nyttårsforsetter, og å oppsummere hvordan det gikk med fjorårets. I fjor skrev jeg en veldig håpefull intro, der jeg tegnet 2017 som året der vi alle kunne få til alt. 2016 var jo et såpass dust år, at 2017 måtte jo bli bedre. Jeg ser tilbake på dette nå og tenker ”så naiv”. Etter vi alle har (over)levd 2017 er jeg litt mer edruelig i mine forhåpninger for 2018. Og det ser ut til at det er god grunn til det for min del, hvis vi ser hvor bra det gikk med fjorårets forsetter:

  1. Fortsette min kjærlighetsaffære med biblioteket. Et av forsettene jeg faktisk holdt med glans. Til den grad at jeg har blitt ganske avhengig av biblioteket, og tar meg i å bekymre meg for hva jeg ville gjort hvis det plutselig i Doctor Who-stil skulle forsvinne av en eller annen grunn. Jeg lånte masse bøker, dvd’er (Miss Marple og Poirot fordi jeg er egentlig 90 år) og blader. Biblioteket har virkelig alt, og må beskyttes for enhver pris.
  2. Levere bøkene fra biblioteket tilbake i tide. Stjerne i boken! I og med at min avhengighet av Deichmanske ble ganske betydelig, ble resultatet at jeg også dro innom biblioteket veldig ofte, så bøker ble for det meste levert før eller på innleveringsdato. Det var faktisk ikke før romjulen kicket inn at jeg leverte noen bøker for sent. Innen det tidspunkt var jeg så tynget ned av kaker og alskens julegodt at det var umulig å komme seg ut av huset.
  3. Lese 53 bøker. Akk, nei. Jeg lå så godt an hele året, men så kom november og desember og jeg leste nesten ingenting. Jeg jobber i butikk, og disse to månedene er som å delta i Hunger Games. Så ettermiddagene ble for det meste brukt til fosterstilling og å inhalere kakao, og jeg endte på 49 bøker.
  4. Lese ferdig siste bok i serier. Jeg har tenkt til å forbigå dette punktet i stillhet…
  5. Lese Silmarillion ferdig. Dette også…
  6. Fortsette på serier jeg er fan av. Jeg…har ikke spesielt lyst til å gå inn på dette punktet heller.
  7. Se Mockingjay del 2. Hah! La oss gå inn på dette! Jeg har hatt influensa den siste uken, så jeg har faktisk sett den. At det var i 2018 velger jeg å skuffe under et teppe.

 Så som vi alle kan se, vet jeg ikke om vi skal forvente så mye av 2018. Men samtidig var det mange bra opplevelser i 2017: jeg leste seks Star Wars bøker, Tiffany Aching-serien på nytt (bortsett fra siste, of course:P), jeg leste hele Peter Grant-serien igjen (evig elsk) og jeg leste Strange the Dreamer som må være en av de beste fantasybøkene jeg har vært borte i. Men som sagt, litt mer edruelig i år, så foreløpig bare tre mål:

  1. Lese ferdig to serier. Bare to. Jeg har som sagt en frykt for å avslutte serier, for jeg vil ikke vil at ting skal ta slutt (jeg hadde vært en ubrukelig alv), men selv jeg må vel kunne klare å overvinne denne frykten og lese siste bok i to av de mange bokseriene jeg har på listen. To stykker. Én i halvåret. Så har jeg seks måneder til å ligge under en dyne og bearbeide alt det forferdelige som skjer i siste bok (for det gjør det alltid) før jeg går over til neste.
  2. Begi meg ut på Ken Follett sine skriblerier. Jeg har veldig lenge hatt lyst til å lese bøkene hans. Mannen tar for seg deler av engelsk historie, hvordan kan jeg ikke? Og i oktober dro jeg og søster dro på arrangementet på Sentrum Scene, der Dan Brown og Ken Follet ble intervjuet, og han er den professoraktige bestevennen vi alle skulle ønske vi hadde (eller bare meg?). Det var også veldig gøy å se og høre fansen i salen, som bare bevitnet at dette er bøker det er verdt å lese.
  3. Være med på flere internasjonale lesemaraton. Dewey’s 24 timers maraton i fjor var STAS! Jeg skulle egentlig lese masse forskjellig, men jeg begynte på Station Eleven, og det er ikke en bok du bare legger fra deg. Så jeg fikk lest den, og brukt lesemaraton som en unnskyldning for å spise masse snacks og lage kosekrok i stuen.

Kanskje 2018 er det året vi kan få til alt. Positiv innstilling folkens!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s