Ringenes Herre read-along

Vi er straks halvveis i Ringenes Herre read-along på Instagram (#MiddleEarthMarch), og istedenfor en triumferende tekst der jeg rapporterer min forrykende fart gjennom Tolkiens univers, må jeg dele et problem jeg har.

Rogue One.

Filmen har skvist seg inn i livet mitt, og nå er den overalt. Jeg vil bare se filmen hele tiden (foreløpig har jeg tatt kinoturen fire ganger), jeg har lest roman-versjonen av filmen (fantastisk!) og nå har jeg begynt på Catalyst som er forløperen til Rogue One (handler om Galen Erso), jeg henger på youtube bare for å se klipp fra filmen eller intervju med skuespillerne, jeg kjøpte en bok med plakater og klistremerker som jeg måtte henge opp (laptopen min har på seg Rebel Alliance klistremerke i skrivende stund) og jeg har planer om å skaffe meg t-skjorte. I’m a woman possessed. Og dette kommer voldsomt i veien for en måned der fokuset skal være på god, hardbarket fantasy i form av Ringenes Herre.


Hver gang jeg skal sette meg ned og lese står hobbitene og Aragorn i det ene hjørnet, og Jyn Erso og alle opprørerne i det andre, og alle ser like ivrig og forventningsfullt på meg. K2-SO holder en ballong. Og tror du ikke jeg har endt opp med å lese Star Wars isteden? STAR WARS. Jeg stiller meg selv daglig spørsmålet: ”Dette er da ikke min fandom, hva gjør jeg her?”. Men ikke seriøst nok til at jeg stopper opp og revurderer mine valg. Mer i forbifarten til å finne det ene klippet på youtube med klipp fra Scarif mens klistremerker og plakater flyr etter meg.


Så jeg har ikke rukket å komme meg tilbake til Midgard fordi jeg har fartet rundt i skipet til Cassian og K2-SO de siste ukene. Men jeg forstår selv at dette ikke kan fortsette. Ringenes Herre read-along skjer ikke ofte. Planen min er derfor det motsatte av hvordan man behandler avhengighet: jeg gir resten av uken på å dusje, nei bade, min fascinasjon i så mye Rogue One jeg klarer. Lese ferdig Catalyst, kanskje se filmen enda en gang, kjøpe rammer til plakatene jeg synes er så kule. Og så, søndag kveld 19. mars trekker jeg frem kappe og gåstav igjen og finner veien tilbake til Midgard.

May the Force be with m….nei!

Gud bedre.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s