Rapport fra Maddyverden VI

Det er desember og julerushet, det jeg som butikkansatt liker å kalle Hunger Games, er i gang. Derfor er det lite skriving, og mest fokus på å overleve til 24 desember. Men etter fjerde kopp med te er jeg nå avslappet nok til å skrive en liten rapport igjen.

I skrivende stund har jeg på Polarekspressen på tv i bakgrunnen, (som jeg alltid har i helgene) og te i min Harry Potter julekopp og jeg har nesten litt julestemning.

img_4825

Jeg leser kun to bøker samtidig for tiden, som er en god indikasjon på at nå er det unntakstilstand. Det er også tredje måned av mitt Bokforbud, der jeg ikke får kjøpe en eneste bok før alle julegaver er kjøpt inn. Så jeg har for det meste tatt for meg bøker i bokhyllen, og saumfart fantasy og sci-fi-hyllene på Deichmanske som en liten klegg.

Den første boken jeg leser for tiden er Pyramids av Terry Pratchett. Når man jobber i butikk i juletider trenger man bøker som hjelper deg til å se på den humoristiske og absurde siden av livet ved hjelp av han som kan det best. Jeg har ikke kommet så langt, men foreløpig følger vi Teppic, som går på skole på Assasin’s Guildhouse for å bli den perfekte morder. Han har egentlig blått blod og skal bli den neste faraoen i Djelibeybi, men eksaminatorene hans kunne ikke brydd seg mindre, og vi begynner historien med at Teppic har eksamen. Klarer han å drepe eksaminatoren får han selvfølgelig automatisk bestått.

img_4828

Jeg har også akkurat lest ferdig The Hanging Tree av Ben Aaronovitch og den var alt jeg ville ha. For de som ikke er fans av Peter Grant-serien (seriøst, hvorfor ikke?), kan jeg informere om at det har vært en lang venteperiode, men at det var verdt det. Vi har endelig fått vite mer om the Faceless Man, og Peter Grant er like cheeky som alltid. Siste side av The Hanging Tree etterlot derfor en ordentlig litterær fyllesjuke, så jeg måtte rett og slett begynne hele serien på nytt. Så akkurat nå er jeg på Moon over Soho som er bok nummer to i serien.

img_4829

Av andre ting jeg driver med følger jeg med på Vlogmas-serien til Booksandpieces på youtube. Hun er min absolutte favoritt-booktuber og jeg har mistet tellingen over hvor mange bøker jeg har lest etter hennes anbefaling. Hun har en finurlig måte å beskrive bøker på at jeg må passe på å legge bort min Kindle for ikke å spontankjøpe alle bøkene hun snakker om.

I tillegg har jeg blitt litt spillavhengig igjen av Frozen sin versjon av Candy-crush. Jeg har hatt dette spillet på mobilen i fire år, og minst en gang i året blir jeg avhengig og spiller hele frikkings tiden. Jeg er nå på kart nummer to med nivåer der man følger de fire årstidene. For to uker siden fikk jeg det for meg at det er viktig at jeg kommer meg ut av høst-nivåene og inn på julespillene. Og der forsvant masse timer av livet mitt. Jeg er nå endelig på julespillene, men er fortsatt like avhengig så vi får bare håpe jeg får noen nye bøker til jul som kan distrahere meg litt.

img_4827

Men det er desember og jeg jobber for å holde på julestemningen, så mellom å se på Polarekspressen på repeat og alle Snøfall-episodene, har jeg satt frem min lille bande av snodige nisser. Jeg tar noen ganger turen innom bruktbutikken nederst i Markveien, der jeg ofte ender opp med en ny nisse fordi turen forløper seg slik:

Jeg finner en rar nisse tenker ”hah, for en snål herremann”. Så får jeg dårlig samvittighet og tenker på hvor ensom han må være i julen. Og så må jeg kjøpe den. Men misforstå meg rett, jeg elsker den lille banden min, og jeg håper den vokser for hvert år.

img_4826
Min bande med snåle herremenn

Til slutt skal jeg, som alltid, lese Nøtteknekkeren når julestemningen trenger en liten boost.

img_4779

Håper alle har en fin jul så langt! Og til alle dere som skal ut og handle julegaver, ha litt ekstra tålmodighet med oss butikkansatte. Vi er bare en gjeng Katnisser og Peetaer som febrilsk prøver å overleve frem til julaften 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s