Bokbad med Becky Albertalli

img_3954

Denne uken har jeg vært på bokbad av Becky Albertalli. Og selv om ungdomsboken Simon og Homo Sapiensagendaen ikke er direkte fantasybok, velger jeg å skrive om den her fordi hovedpersonen er Harry Potter fan. Good enough for me.

Simon går på videregående. Simon er som sagt Harry Potter fan. Simon elsker Oreo-kjeks. Simon er også homofil. Han har delt dette med kun en annen person, og det er Blue som han har møtt gjennom Tumblr. Siden da har de skrevet anonyme mailer til hverandre. Ingen vet hvem den andre er, som gjør det lettere å dele sine hemmeligheter. Uheldigvis glemmer Simon å logge seg ut av den anonyme mailen på pc´en på skolen. Dette oppdager han gjennom erke-dusten Martin, som ikke bare satte seg på pc’en, men tok screenshot av samtalene og truer nå med å dele det med hele skolen. Hvis ikke han hjelper sjansene hans hos en av Simon sine beste venner, Abby. Ja, Martin er en idiot av første rekke.

I utgangspunktet var planen å bruke denne boken til å fylle min ”lese-når-jeg-kommer-hjem-fra-jobb”-plass (lette, gjerne morsomme bøker). Men da jeg begynte på den i helgen klarte jeg ikke legge den fra meg, og søndag ettermiddag var det tomt for nye sider. For boken er perfekt blanding av å være lettlest, morsom, spennende og rørende. Simon har en deilig sarkastisk holdning til sitasjoner rundt han, så jeg skulle ønske han kunne være i hodet mitt og kommentere livet mitt i hverdagen. Han får også sånne bølger av god følelse når han er med venner, så han ofte utbryter at han elsker alle, som minnet meg om en av mine ultimate favorittkarakterer Yossarian fra Catch-22.

Til tross for at Simon var artig, og taklet merkelige situasjoner med et smil og morsom kommentar, overrasket han hele tiden med å være veldig innsiktsfull og komme med observasjoner som jeg som voksen satte pris på. I hans krangel med Martin, der han utbryter hvor urettferdig det er at Martin har tatt det i sine hender å bestemme når Simon skal avsløre sin legning, hadde han noen linjer som var så bra at jeg fikk frysninger. Jeg skal ikke gjenta dem her, fordi jeg vil la alle få gleden av å lese de for første gang i sin helhet i boken

Boken er også overrakende spennende. Hvem er Blue? Vil de fortsatt like hverandre når de finner ut identiteten til hverandre. Kommer neandertaleren Martin til å avsløre Simon sin hemmelighet? Hva skjer med Abby hvis hun finner ut om at Martin prøver å bruke vennen hennes mot seg?

img_3927
Trivelig selfie, med den triveligste forfatteren

Albertalli var helt herlig under bokbadet. Hun er morsom, og har såpass selvinnsikt at hun kan spøke om sin egen personlighet, som gjør at hun føles som den kule bestevennen din. Det gjorde det også veldig lett å snakke med henne etterpå når man kunne få boken sin signert. Jeg er en av de som plutselig begynner å prate non-stop når jeg møte kjente folk jeg liker fordi jeg blir nervøs (fantasyforfatteren Angie Sage har vært på mottakersiden av dette). Men fordi Albertalli var så avslappet og pratsom selv ble det heller en samtale enn monolog, og alle fikk god tid hver til å snakke med henne. Hun tok seg også tid til å tegne tegninger i boken til alle som ville (med andre ord: alle) og jeg tok en selfie med henne. Jeg liker å tro at det ser ut som vi kunne vært bestevenner. Jeg avslutter nå før jeg blir for creepy. Gleder meg veldig til neste bok!

IMG_3956.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s