Mia og «The cursed child»

I dag er det 1. sept. Skolestart på Hogwarts fikk jeg vite av min som vanlig entusiastiske søster. Hun mente det derfor er passende å komme med følgende nyhet. Søstrene Muggles skal til London og se Harry Potter. Dvs jeg og.

Hvordan jeg ble lurt med på dette foregikk snedig av min søster. Kl 10 på torsdag for noen uker siden ringer hun og nærsagt vrir seg inn mellom radiobølgene og griper tak i hele hodet mitt og skriker manisk følgende direkte inn i trommehinnen: «DE.LEGGER.UT.HARRY.POTTER.BILLETTER.NÅ!» En blanding av salig fryd og total panikk. Søster er nemlig på jobb. Jeg ser ut på en solfylt himmel og det demrer for meg at den fjerde siste feriedagen min kommer ikke til å nytes ute sammen med den.

En hyggelig monolog som sikkert skulle være en dialog (hadde søster bare hatt tid til å vente på svar imellom) følger omtrent slik:

Hva gjør du i dag???

Jeg er på jobb! Åneiåneiånei!

Hvis du ikke gjør noe i dag, kan du stå i kø!!!?

Kandukandukandu???

Waaaah! Jeg har ikke tilgang på nett… Funker ditt!

De åpner køen 11! Er du der??! Seriøst, er du der?!

Jeg får ikke inn et ord sideveis før på slutten. Jeg ønsker å si at jeg har ikke noe liv, mine dager går i å sverme for neste telefon hun ofrer meg for å gi meg et oppdrag jeg gladelig ofrer armer og bein for å fullføre. Men et ja rekker. Noen gutturale lyder, instrukser om at kl 11 kan du melde deg i kø. Så får du en tilfeldig uttrukket plass.

Klokken blir 12. Jeg får en plass i køen…

Kø HP

Sol, sjø og sommerbris skal nytes av alle andre enn meg denne dagen. Jeg skal visst sitte med trynet ned i en PC skjerm og vente på at 24.528 tusen mennesker foran meg skal gnage ut en billett av systemet før jeg får slått ned PC’en og kan stikke ut. Lovnader om at damen skal komme etter jobb hjelper lite. Damen kommer. Det har gått 5 timer! 8.000 potterhoder sitter fortsatt klemt ned i en PC og ser tallene smyge seg nedover like fort som fossiler lages. Klokken helvetes 7! Altså klokken syv – SYV timer etter at jeg fikk en tilfeldig plass i køen sitter søster der og glinser i sofaen. Pur lykke og kjærlighet lyser mot henne fra skjermen. To billetter. Oktober 2017(!). Da skal vi til London. Og ja, jeg blir med. Jeg sitter gudhjelpemeg ikke i kø i syv timer og ser søster fiser av gårde til Pimms, Globen, tekaker og Waterstones uten meg.

For å feire har lillesøster gått til innkjøp av dette toget, sammen med noen HP dinglehoder. De kostet visst litt så da kjører vi topp og bånnbilde 🙂HP tog

Én kommentar Legg til din

  1. Cicilie sier:

    Det blir nok bra dette! Jeg kjøpte biletter i november i fjor, og skal se stykket 11 desember i år. Gleder meg som en unge!! Tar med mamma, som er litt større fan en meg faktisk :p Bonus, juleshopping i London!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s