Ukesrapport fra Maddyverden del IV

IMG_3232

Jo lenger det går mellom ukesrapportene mine, jo mer må jeg skvise inn i dem. Jeg skal derfor forsøke å oppsummere hver bok jeg har lest i det siste og leser nå med en setning:

What if? av Randall Munroe: så eksentrisk og så informativ at jeg har lyst til å begynne å studere matematikk, kjemi og/eller biologi.

Harry Potter and the Chamber of Secrets: Lucius Malfoy ute og pøbler, enda mer spennende enn jeg kan huske at den var sist jeg leste den (2011).

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: ah, boken som kan inspirere hvem som helst til å bli skoleflink (Hermione tar på seg for mange fag dette året), fikk meg til å savne universitetet.

Uprooted av Naomi Novik: helt vidunderlig og så original med undertoner av slavisk mytologi.

The Long Earth av Terry Pratchett og Stephen Baxter: hvorfor har jeg ikke begynt å lese denne serien tidligere?

Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 av Torill Thorstad Hauger: perfekt, den mettet min byllepest-fascinasjon for denne måneden.

Da er den viktigste delen unnagjort. Over til det mer fjasete. Min favoritt ting denne uken er uten tvil hennamønsteret som ble malt på hendene mine. Jeg har vært i Chicago i indisk bryllup og alle kvinnene fikk henna (heter mehndi). Mehndi skal helst være på i flere timer før man vasker det av for at det skal farge av ordentlig på huden, så i praksis kunne vi ikke bruke hendene hele kvelden. Resultatet var at alle mennene ble våre personlige assistenter og måtte svare til befalinger som ”mat meg!”, ”jeg er tørst!”, ”ta en selfie for meg!”. Toalettbesøk be unngått fullstendig for å ikke totalt ødelegge våre sosiale forhold.

14045247_10157522113345413_1119361220_o

Ellers har disse fargepennene MED glitter OG lukt vært ganske viktige i mitt liv den siste uken. Jeg kommer aldri til å bli for gammel for fargepenner med glitter og lukt. Når jeg er 80 vil du finne meg på gamlehjem med et belte av disse rundt livet, som jeg bruker til å merke og fargekategorisere alle hjelpepleierne med etter hvem som er snillest (kommer hovedsakelig til å baseres på hvem som gir meg mest kakao og sniker inn frekke fantasy-bøker til meg).

IMG_3227

Jeg oppretter herved også en ny kategori i ukesrapportene mine: ting jeg gleder meg til. En ting har allerede skjedd: utgivelsen av Thornghost. Den nye boken er kompisen til Twistrose Key og er så KUL. Beklager det spake adjektivet, men når bøker er veldig bra klarer jeg ikke komme på dekkende nok adjektiver, og faller tilbake på ”kul”. Ringenes Herre er for eksempel veldig kul. Bloggen og noen få andre jeg kjenner var heldige nok til å få lese boken for noen måneder siden og reaksjonen fra alle var like entusiastisk. En jeg fikk melding av skrev bare: ”I’m very sorry to be so unprepared, but the trolls and skullbeaks were attacking”, OK unnskyldning til kundemøte i morgen tror du?. For det var ikke lett å legge denne boken fra seg. Hvert fall fordi den er ganske skummel i tillegg. Der Twistrose Key består av vintersnø og eventyr med frostrøyk og stjerner, er Thornghost mystisk og full av dype tjern blant tykke skoger. Den er rett og slett KUL. Omtale kommer når jeg har sluttet å leke med glitterpennene mine.

Ellers så har jeg endelig, ENDELIG, fått mine henna-infiserte hender på denne! Den har vært så vanskelig å få tak i Norge så jeg dro på Barnes & Noble i USA og kjøpte den. Jeg har med vilje unngått å lese denne boken til jeg kunne bla i sidene på denne ytterst PENE utgaven.

IMG_3229

Den andre tingen jeg begynner å bli spent på er Fantastic Beasts and Where to Find Them-filmen. Litt som med The Cursed Child har jeg vært litt skjevsmil-emoji overfor denne. Av alle fandoms er Harry Potter den siste jeg vil at skal havne i melk-det-for-alt-det-er-verdt-kvernen. Da jeg først hørte de skulle lage en filmtrilogi basert på den lille lefsen som er Fantastic Beasts and Where to Find Them-boken ble jeg litt skeptisk. Men etter den The Cursed Child-sirkuset begynner jeg å bli mer og mer spent på filmen. For la oss være ærlige, bildene fra filmen ser fortreffelige ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s