Ukesrapport fra Maddyverden III

Vi er over halvveis i sykemeldingen og det leses fortsatt. Jeg er nå på en hytte i tillegg så omgivelsene ser slik ut (under). Man kan ikke be om bedre lese-atmos som fantasy-elsker.

IMG_1548

Trivelige Tina Trovik (see what I did there?), reddet meg ut av en bitteliten leseslump ved å sende bloggen den nyeste boken hennes, Hvileløs. Den leses litt som en episode av Supernatural med enda mer krim-elementer, der femten år gamle Emma skal hjelpe gjenferdet Alex å finne ut hvordan han døde. Alex ser ut som han døde når han var seksten, så her har det vært noen ugler i mosen. Colour me intrigued. Den ble fortært samme dagen, så den skal få egen bloggpost.

Grunnen til min mini-leseslump var fordi the Expanse driver sakte og tar over livet mitt, litt som protomolekylet i bøkene. Jeg begynner å få et litt elsk/hat forhold til denne serien, rett og slett fordi jeg er miserabel når jeg ikke har neste bok, og da er det nesten ingen andre bøker som frister. Men så lenge jeg har konstant tilgang på Holden og hans lille mannskap på Rocinante, kan jeg lese alt. Så da leser jeg selvfølgelig Abaddon’s Gate, for å holde leselysten flytende.

Ellers har jeg lånt House of Leaves av Mark Z. Danielewski på biblioteket, og det kan summeres opp med et lite ”whoa”. Jeg har ikke lest noe lignende, og jeg elsker den. Den kommer garantert til å gi meg mareritt etter hvert, det er allerede ganske ubehagelig stemning. Jeg tror jeg lar vær å si noe mer, rett og slett fordi jeg tror jeg vil skrive en egen bloggpost om den. Jeg leste også ferdig Lost World av Conan Doyle, og har gått videre til neste Professor Challenger-historie, The Poison Belt. Førstnevnte er alt du vil ha fra en fortelling med dinosaurer i. Ingenting kan måle seg med et eventyr om møtet mellom det moderne mennesket og dinosaurer, fortalt gjennom den veldige beherskede tonen til en resident av viktorianske London. Litt i samme stil som når Hjalmar Johansen ble angrepet av en isbjørn og sa til Fridtjof Nansen som lette etter geværet at ”Nu får De nok skynde Dem, ellers er jeg redd det blir for sent.”.

Som sagt er jeg på en hytte, og av en eller annen grunn gjorde det at min fascinasjon for svartedauden blusset opp. Jeg ser også at det ikke er noe logikk i denne assosiasjonen, men det endte nå med at jeg begynte på Company of Liars av Karen Maitland. Hvis du liker Gentleman Bastard-serien til Scott Lynch kommer du til å like denne. Svartedauden har akkurat begynt å spre seg i England og vår hovedperson Camelot som lever av å selge en del noe tvilsomme relikvier må forflytte seg rundt i landet for å unnslippe. Han ender selvfølgelig ikke opp alene på veien og i løpet av kort tid har han blitt samlepunktet for en gjeng med bedragere, løgnere og generelt folk som frykter lovens lange arm like mye som byllepesten. Den er full av litt skumle elementer fra folkeovertro og humor og tilfredsstiller min rare fascinasjon totalt.

IMG_1541

Ellers ville jeg se traileren til The Girl with all the Gifts, men jeg hadde ikke lest boken, så jeg gjorde det. Jeg likte sistnevnte dessverre veldig mye bedre enn traileren, så sånn sett var det en veldig good call å lese boken først. Dette putter min goodreads-liste opp til 29 bøker så langt.

Av annet tidsfordriv har jeg klart min første kinotur! Det ble Conjuring 2, noe som i kombinasjon med House of Leaves gjorde at jeg ikke sov så mye den påfølgende natten. Alle badekåper som hang på veggen måtte møysommelig tas ned den kvelden (og for å være ærlig, alle kvelder siden), og alle kroker sjekket med min lysende Hermione tryllestav (jeg nekter å la noen dømme meg for dette). Det er bare noe med kvinner i svarte sjal, enten de er nonner eller i sørgeklær (som i Woman in Black) som skremmer meg og jeg blir uvenn med alt av kåper og yttertøy som henger på vegger.

1-XZxWhDVaZGSbZrNT4uiG6w
Ikke mitt bilde. Jeg ville ikke tatt dette bildet for alle bøkene i verden. Nope.

Vil avslutte med min favoritting i hele verden. Jeg og en venninne dro på Tons of Rock festivalen i Halden. Det er en liten oase av rock- og metallmusikk satt på festningen Fredriksten. Min venninne fikk den artige oppgaven å trille yours truly rundt i rullestol, en oppgave hun ble betydelig mer entusiastisk for etter som vinglass ble tømt. Ett ord: nedoverbakke. Hovedattraksjonen for meg denne helgen var Ghost. Fineste Ghost. Sist jeg så dem var i november og etter det gjorde jeg ikke annet enn å obsesse over dem etterpå. Med tanke på at det var på en scene på størrelse med kraken og på en frikkings festning denne gangen, kontra Sentrum Scene sist, var det et par hundre hakk mer legendarisk. Resultatet er at nå går det ikke en dag der jeg ikke ser hvert fall seks videoer av dem på youtube og har musikken konstant på. Jeg har spurt samboer om vi kan ta fergen inn til fastlandet så jeg kan kjøpe det nye Metal Hammer der det er intervju fra Tons of Rock. Det er i disse baner hjernen min for det meste går i. Jeg skulle ønske jeg kunne gifte meg med bandet og vi kunne sammen ledet en hær av levende døde i matchende outfits på hver vår enhjørning drikke te sammen.

IMG_1563
Kjære Ghost: en hær av levende døde og hver vår enhjørning, bli med? (fra konserten på Sentrum Scene)

 

2 kommentarer Legg til din

  1. rufsetufsa sier:

    Skulle ømske jeg ar på Tons of Rock fordi jeg gjerne ville ha likt å se Sixx:A.M. og Alice Cooper:)

    Likt av 1 person

    1. Vi rakk bare de siste to sangene til Sixx AM for vi var litt sene, men Alice Cooper var utrolig! Hadde aldri sett han før så jeg var ikke forberedt på at han hadde med giljotin og greier😜 Håper du får se dem senere!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s