Sykemeldingsforberedelser for boknerder

Prøv å si tittelen fem ganger kjapt.

Jeg skal i dag operere foten (bare en ballettskade, nothing major), som vil resultere i gips, krykker og sykemelding i seks uker. Min første reaksjon var ganske standard: TENK PÅ ALLE BØKENE JEG FÅR LEST! Men nå har det nesten mer gått over i en prestasjonsangst, som kanskje høres rart ut for mange, så la meg forklare.

Hovedproblemet mitt som en stor fan av fantasy og klassisk litteratur er at det er veldig mange bøker jeg må legge til siden, og se lengtende etter frem til jeg har ferie. Fordi jeg liker de sjangerne jeg gjør, er det en stor del av litteraturen som er av ganske heftig størrelse (tenk middels stor panda), har ofte tungt språk eller spenner over maaange bøker. Men når jeg har kun 30 minutter midt i arbeidsdagen på å kjapt smøre noen brødskiver, koke te og finne et rolig sted å sitte før jeg kan nilese i 20 minutter, er det ikke da jeg trekker opp Gormenghast-trilogien eller Krig og Fred. Jeg klarer heller ikke å sette meg ordentlig inn i tunge tekster når jeg kommer hjem fra jobb, etter å ha satt på en maskin klesvask, laget middag og tatt en dusj (voksenlivet er epitomen av living la vida loca). Da foretrekker jeg alltid Terry Pratchett, Gail Carriger eller Jane Austen.

Men nå har jeg seks uker! Seks uker på å endelig få dyppet foten i litt Tolstoj, Dostojevskij, og Peake. Problemet er nå at straks denne tanken slo meg, meldte alle bøkene jeg pleier å utsette om audiens med min leseliste. Og det er en del, så hvordan skal jeg velge? Hvordan skal jeg velge mellom Bleak House og House of Leaves? Eller Silmarillion og hele Sherlock Holmes-serien? Eller The Fionavar Tapestry og Odysseen? Jonathan Strange & Mr Norrell og Les Miserables?

IMG_1104

Jeg har ingen løsning på dette, og nå er det for sent å skaffe flere bøker. Jeg har allerede saumfart fantasy- og sci-fi-hyllen på Deichmanske(fordi jeg ikke er Tony Stark og kan ikke kjøpe all the books), men det endte mest opp med Pratchett (merkelig hvordan det pleier å skje).

IMG_1103

Heldigvis har jeg blitt venn med Kindle-en min igjen, etter Parasol Protectorate-krisen anno 2016 (les om den her), så jeg kan skaffe bøker asap uten å måtte humpe meg bortover til Outland eller Deichmanske på krykker. Det blir ironisk hvis jeg ender opp med å ikke ville lese en eneste setning hele sykemeldingen, men da har jeg alltids denne:

IMG_1105

 

Ps. Jeg vurderte å legge til en liste over alle bøkene jeg har lyst til å lese, men så kom jeg på at jeg ikke hater livet og satte på en episode Ripper Street isteden;)

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s