Ukesrapport fra Maddyverden

Denne uken (les: måneden) har vært treig hva angår blogging, men ganske effektiv på andre ting. En liten oppsummering her:

Av bøker denne uken har jeg lest ferdig Timeless av Gail Carriger. Jeg oppdaget med samme grad av sjokk, som Lyra når hun ikke kan lese det gylne kompasset lenger, at dette var siste bok i serien! Forfatteren har bestemt at det kommer ikke mer, og velger å fokusere på de andre seriene hennes. Uakseptabelt. Min store girlcrush (Alexia Maccon) har fått fem bøker å boltre seg på, som jeg mener ikke på langt nær er nok. Som en person i total fornektelse gikk jeg rett over til å begynne Samuel Sekel og Flukten fra Paris av Tina Trovik. Det var et særdeles lurt valg. Akkurat det jeg trengte. Ettersom jeg føler alt kan setters i sammenheng med Harry Potter, var dette litt som om den lille trollmannen skulle bli kastet inn i en skole for tidsreisende. Den er glimrende, og jeg har allerede informert søster at denne blir overlevert til henne for omtale. Samtidig leser jeg The Lost World & Other Stories av Sir Arthur Conan Doyle. Professor Challenger er en sint (han pleier å kaste journalister ned trappen) og eksentrisk mann som har oppdaget et avstedsliggende sted der prehistoriske dyr fortsatt lever. Reporteren Malone er håpløst forelsket i en kravstor dame, som vil at han skal sette livet sitt på spill før hun kan elske han. Så da er det bare å bli med Challenger for å kose med dinosaurer. Denne apellerer voldsomt til Jurassic World fan-en i meg og jeg koser meg vilt med denne. Jeg begynte også James S. A. Coreys Leviathan Wakes. Jeg har lest den en gang før men jeg plukket den opp igjen av grunner jeg kommer til å nevne under tv-serier. Så forsikrer jeg meg at du leser videre.

IMG_1038

Tegneserier er ikke noe jeg leser ukentlig, men denne uken leste jeg Suicide Squad vol. 1 Kicked in the Teeth  igjen. Etter at DC tok til seg kritikken av Batman vs. Superman om manglende humor (lær litt av Marvel, folkens) og filmet scener på nytt, gleder jeg meg enda mer til filmen. Har dere sett den nye traileren med Queen sin Bohemian Rhapsody? Lover veldig bra, så da måtte jeg lese den på nytt. Pluss at jeg lider av en affliksjon der jeg aldri husker handlinger i tegneserier etter kun å ha lest dem en gang. Det er akkurat som akkurat det formatet av historiefortelling ikke er kompatibelt med hjernen min. Men nå husker jeg historien, og jeg blir nok nødt til å henge meg på jubeltoget til Harley Quinn. Hun er gærn, men gjør som hun vil og kan ikke kontrolleres. Som minner meg litt om Alexia Maccon. Sukk.

En ny tv-serie jeg og samboer bega oss ut på forige uke, og så ferdig denne uken var første sesong av The Expanse. For know-nothings er serien basert på bøkene av Corey som jeg nevnte over. Og serien var rett og slett fenomenal. Den følger to karakterer: James Holden, som nettopp har vært vitne til at noen atombombet romskipet hans til en støvsky, og detektiv Joe Miller som har fått et oppdrag på Ceres om å etterforske savnede Julie Mao, som etterhvert avdekker biokjemisk våpen og en sammenheng med Holden sin historie. Det er en god blanding av sci-fi og krim blandet til en eksplosiv liten suppe. Følgelig måtte jeg lese første bok i serien igjen. Om ikke annet for å plukke opp litt av detaljene, og for å sniktitte litt på hva karakterene tenker. Voyeurism på lavt nivå.

Anskaffelse av stæsj er noe jeg skulle ønske jeg ikke gjorde ukentlig, men alas! det ble noe denne gangen også. Jeg har egentlig ikke noe veldig forhold til Pusheen, men når man kan få ansattrabatt på t-skjorter med tjukke, blide katter  på er det vanskelig å avstå. Så det ble ikke bare en, men tre. Lommeboken min har satt seg i skammekroken, etter feilet forsøk på å hindre meg i å kaste penger på rare ting. Men liksom, jeg kan nå gå med en katt i brystlommen. Prøv å fortell meg at dette ikke var et fornuftig kjøp.

IMG_1042

Ellers nærmer det seg at jeg skal sykemeldes, og da må mye fikses først. Jeg skal operere noe legen mener er en ballettskade i foten, nothing major. Men det blir gips og krykker i seks uker, noe som går dårlig overens med butikkjobb. Så jeg skal henge rundt hjemme i en og en halv måned, og da består forberedelsene som forventet av:

buy-all-the-books-meme-1

Det høres kanskje fornøyelig ut, men det er noen vanskelige avgjørelser som må tas som det mest sannsynlig kommer til å komme en bloggpost om. Det kommer også til å komme en bloggpost om probematikken rundt Pop-figurer. Det er så mange å velge i mellom og jeg har ikke nok hylleplass.

Jeg håper alle har en god søndag, at te-skapet er fullt og det er noe trivelig å lese i bokhyllen.

God søndag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s