Maddy – Når leselysten løper løpsk…

For oss som er glad i å lese (og kanskje spesielt fantasy-fans), er en lesesnurp det kjipeste som kan skje. Når man ikke finner noen bøker som frister og man ikke klarer komme helt i lesehumør. Det er som å ha en bestevenn som plutselig ikke vil snakke med deg, eller at alle du kjenner har fått gullbilletten og får henge på Willy Wonka-fabrikken unntatt deg.

Men når det går andre veien, og leselysten løper løpsk, kan det være minst like frustrerende. Når leselysten blir som en pest som vil spre seg over flest mulig bøker som et grådig teppe. Når man har så mange bøker man plutselig vil lese at verken tid eller energi strekker til. Undertegnede er i en slik periode nå, og for tiden er det å manøvrere seg gjennom hverdagen som å ha ti assistenter som alle vil rette oppmerksomheten min mot noe viktig. ”Men hva tror du kommer til å skje med Marianne? Vil hun falle for Colonel Brandon, tror du?” ”Kommer Granny Weatherwax seg gjennom denne krisen?” ”Hva er greia med Steerpike?” Hovedproblemet her er at jeg så veldig gjerne vil vie all min oppmerksomhet til alle samtidig. Noe som har gjort fritiden min noe komplisert. I motsetning til vanlig lesehumør, der jeg maks leser tre bøker samtidig og alle gjerne faller på et bestemt tidspunkt på dagen (pause, etter jobb, før jeg legger meg), er jeg nå vingle-Petter på steroider. En uheldig kveld klarte jeg ikke sitte ned og forsone meg med å lese bare én av bøkene, så jeg ga alle bøkene på leselisten min femten minutter hver. Et snev av tilfredsstillelse ble straks knust av en uendelig nysgjerrighet over å få vite hva mer som kom til å skje i alle historiene. Så det ble en runde til med denne speed-datingen. Jeg tilbringer fritiden min nå på enten å sitte apatisk og stirre på bunken med bøker, eller så leser jeg krampeaktig en side i en bok, for så å legge den til side og gjøre det samme med en annen bok. Og så videre. I’m not amused.

Jeg skulle ønske jeg kunne komme med en god løsning på dette problemet til de som leser dette med håp i magen. Men denne bloggposten har ingen annen fornuftig hensikt enn å klage litt, og kanskje meddele at hvis det er flere der ute, er dere ikke alene. Jeg håper denne feberaktige tilstanden gir seg snart. Men jeg trøster meg med at jeg i det minste kommer jeg til å få lest mange bøker denne våren. For interessens skyld er dette min nåværende leseliste:

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s