Maddy – Når du blir sviktet av Kindle

Changeless
Første og andre bok i serien, og en Kindle som er null hjelp.
Vanlig søndag for meg på vinterstid: jeg våkner syv (ikke spør hvorfor), lager te og fyrer opp i vedovnen for så å fortsette i boken jeg leser for tiden (i dette tilfellet bok to i Parasol Protectorate av Gail Carriger). Men i dag leste jeg den ferdig. Og det endte med en cliffhanger. OG bok nummer tre i serien er ikke i hus.

Men frykt ikke. Dette er akkurat grunnen til at Kindle var det høyeste ønske til min bursdag for noen år siden. Bøker tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Men så finnes ikke bok tre på Kindle. Jeg kan få den som lydbok, eller så kan jeg få den på tysk. Og mine tyskegenskaper stopper ved nein og Rammstein. Dette har aldri skjedd før. Rett før flyet skulle lette fra Hanoi til Beijing kunne jeg få tak i en Terry Pratchett bok. Midt på natten da jeg skrev masteroppgave var jeg ikke avhengig av å vente til biblioteket åpnet for å få tilgang på akademiske bøker. Når jeg er i denne situasjonen (som jeg føler er ganske representativt for folk som leser mye fantasy), kommer alltid Kindle inn på banen som en ridder i Rohan-rustning og redder meg ut av enhver situasjon.

For å gjøre ting verre ringte jeg Outland det minuttet de åpnet som et siste forsøk på å redde søndagen. Det var på det tidspunktet to og en halv time siden jeg leste ferdig boken, så jeg var litt desperat og litt amper.Men der var det utsolgt. Tydeligvis ikke bare jeg som liker denne serien. Hmfr! Så nå sitter jeg her. Jeg har oppgradert teen til kakao og stirrer tomt ut i luften.

Jeg skulle egentlig skrive en bloggpost om Engelsfors-trilogien, men akkurat nå er jeg for fortvilet til å fungere som et vanlig oppegående menneske. Jeg finner trøst i at jeg mest sannsynligvis ikke er den eneste fantasyelskeren som har det slik denne søndagen. Heldigvis har jeg skaffet meg verdens peneste utave av Gormenghast trilogien, så la oss håpe at Mervyn Peake kan redde dagen i mangel av min vante Rohan-ridder. *skuler surt bort på Kindle*

Peake
Håp på en vanskelig søndag?

PS. For de som ikke kjenner til Parasol Protectorate-serien, er den satt i et alternativt Viktoriansk London der varulver, vampyrer og spøkelser fungerer som en del av samfunnet. Vår vittige og stae heltinne er sjelløs, slik at hvis hun rører noen overnaturlige mister de kreftene sine. Bok én begynner med at hun bli angrepet av en vampyr på et ball mens hun har sneket seg unna for å drikke litt te. For anglofile og fantasyelskere er dette alt du trenger fra en bok. Virkelig.

4 kommentarer Legg til din

 1. Nienna sier:

  Stakkars arme sjel – jeg føler virkelig med deg! 🙂

  Liker

  1. Takker😊 Jeg endte opp med å lese en Pratchett bok, som alltid er oppmuntrende så jeg overlevde søndagen likevel🙂

   Likt av 1 person

 2. Ånei! D: Dette har ikke skjedd meg enda, men jeg gruer meg til den dagen det skjer…Høres ut som jeg er nødt til å sjekke ut den Parasol Protectorate-serien da, høres awesome ut (:

  Liker

  1. Åh, jeg håper du slipper det! Og Parasol Protectorate er absolutt verdt å sjekke ut. Bare husk å kjøpe bok tre samtidig som du kjøper bok to😜 -Maddy

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s