Mia har vært på skrivekurs!

Nå har Maddy jaget meg rundt på alle mulige con’s med Potterhoder, Tronespillere og Ringherrer. Nå er det min tur til å øse ut noe annet. Jeg fikk en mail her for en uke siden om at jeg var så heldig å få plass på et lite skrivekurs i regi av Cappelen Damm og Skrivestudio. Dette i anledning Krimfestivalen som starter nå. Den ene verten, Torkil Damhaug, er veldig aktuell om dagen med krimromanen «En femte årstid». Journalist og tekstforfatter Bernt Roar Nilsen gjør opp resten av duoen som sammen skal gjøre oss til bedre skrivere på kun 5 små timer!

20 min etter at jeg klappet ned PC’en på jobb sitter jeg i Cappelen Damms lokaler. Utrolig kult sted for et skrivekurs! Kjente og ukjente folk står stablet med sine utgivelser i bokhyllene som brer seg i forskjellige farger rundt om i lokalet. Flere av de smiler også ned fra veggene enten gjort opp av streker eller kamera. Kjenner litt på fjortissuget i magen når jeg ser Ambjørnsen lurer på veggen på veien fra do. Vi er 11 stykker. Samlingen kommer fra mange forskjellige retninger men vi alle har en felles interesse for å skrive.

Bernt starter med begynnelsen. Vi svøpes ned i krimmens vugge og føres gjennom forgreiningene krimmen har vokst i. Han presser så alle disse sprikende grenene ned i 4 hovedsjangere. Torkil tar over roret. Han setter på vernesko og anleggshjelm. Her skal det legges grunning for et flott bygg. Vi får alle utdelt materiale, bruksanvisning og verktøy. Idéutvikling, spenningskurver, intensitet, avslutning, utfordringer og fordeler med diverse fortellerstemmer. Alt sammen veldig informativt.

Så er det vår tur! Vi stemmer over kjønn, alder, jobb og andre attributter hos hovedpersonen som i dette tilfellet ble utadvendte forfatter Lillian fra Oslo. «– skriv en sides utdrag fra en krimroman med Lillian En time senere sitter vi fordelt i to grupper og leser opp historiene våre for hverandre og en av de to vertene våre.

Jeg er på ingen måte sponset her men dette var skikkelig gøy! Morsomt å lese opp sine skriblerier for første gang for ukjente. Torkil og Bernt sørget for hyggelig stemning hele veien så dette ble bare moro og motiverende for å utvikle eget manus videre.

Anbefaler skrivekurs på det varmeste om du går med en liten skriblenymfe i magen eller kanskje er godt på vei? Jeg vil tro det sosiale i å treffe likesinnede og bare få et lite puff eller et klapp på skulderen er veldig trivelig uansett hvor langt man er i prosessen!

Så god kveld videre – sees vi på festivalen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s