Maddy: Da Pottermore ga meg identitetskrise

Pottermore
Ravenclaw genser, Gryffindor-medlemskap og Slytherin-tryllestav. Så forvirrende.
Hvis du tilhører min søsters square-camp kan det bli noe vanskelig å forstå hvordan tematikken i denne bloggposten kunne ha så stor innvirkning på en persons hverdag. Men ta på deg nygjerrigbuksene og les det som en som en vitenskapelig artikkel fra en annen kultur. Og dere i min fantasy-camp: you know what I’m talking about.

Litt bakgrunnshistorie først. Som vi alle er klar over deles Hogwarts inn i fire hus av the Sorting Hat: Gryffindor (modighet), Ravenclaw (kløkt), Hufflepuff (lojalitet) og Slytherin (ambisjon). Den første problemstillingen du må ta for deg til som HP-fan er hvilket hus hører du til? Jeg, som alle andre da de først leste Harry Potter bøkene ville tilhøre Gryffindor. Det er huset til the Golden trio (Harry, Hermione og Ron), pluss at Dumbledore selv tilhørte dette huset.

Men så ble jeg eldre og min personlighet begynte å svinge bestemt med armene og deklamere at jeg hørte ikke til Gryffindor. Jeg begynte å føle jeg hadde mer og mer til felles med Ravenclaw. Men Hermione er IKKE i Ravenclaw. Kan du tenke deg det sjokkerte trynet til 13 år gamle meg hadde hun visst dette? Så hva gjør man når man er i tvil om noe som helst?

Internett.

Alle tester jeg fant og tok på internett støttet min antakelse om at jeg tilhørte Ravenclaw, og alt var rosenrødt en lang periode. Men så lagde fineste J. K. Rowling en side som heter Pottermore der fans kunne fortsette å utforske HP-universet. Man lagde profil og ble plassert i hus, fikk utdelt tryllestav, kunne lære å brygge trylledrikker og å duellere med andre medlemmer og alt du gjorde riktig ga deg poeng. Kort sagt paradis i nettsideform.

Screenshot 2014-11-04 12.37.41.png
Jeg brukte altfor mye tid på å lage potions og få huspoeng. 
Maddy lagde seg profil og tok den offisielle Sorting Hat-testen. Spørsmålene var laget av The Queen Herself og dette kunne jo bare avgjøre en gang for alle hvor jeg tilhørte.

Gryffindor.

Jeg ble Gryffindor på den mest offisielle av offisielle sider! Cue identitetskrise. Cue febrilsk sjelegransking. Hvem ER jeg egentlig? En periode opererte jeg med at jeg fortsatt var Ravenclaw. Men så kom det siste sparket til en som lå nede. Pottermore fikk en make-over, og hele nettsiden ble forandret mer til oppslagsverk enn aktivitetsside. Og man måtte lage ny profil og bli sortert på nytt. Håpefullt gikk jeg gjennom prosessen igjen og svarte på nye spørsmål. Jeg ble Gryffindor. Igjen. Så nå var tvilen total.

For dere utenforstående betyr det å være husløs i praksis at man ikke kan kjøpe HP-stæsj som er delt inn i husfarger (som er sikkert 60% av det), og at det er litt vanskelig å se andre HP-fans i øynene. Egentlig er det vanskelig å se noen i øynene når man er i tvil om noe så fundamentalt. For ikke å snakke om at jeg tidligere ved et besøk i Oxford (der det finnes en butikk som selger offisielle HP-klær) brukte over 800 kr på en Ravenclaw genser. Tragedie.

Ironisk nok løste jeg til slutt identitetskrisen på en måte som også beviste hvilke hus jeg hørte til: jeg tok til sammen 17 uoffiselle tester (Ravenclaw alle sammen) og jeg gjorde masse research. Hvis ikke det er Ravenclaw-material vet ikke jeg. For det første har Hermione samme dilemma når hun skal plasseres. Hun var en såkalt ”hatstall”, der hatten brukte lang tid på å bestemme seg. Hatten ville putte henne i Ravenclaw, men hun ønsket selv Gryffindor. Hatten tar preferanser med i betraktningen og derfor havnet hun i det huset. For det andre viser det seg at noen av Gryffindor- og Ravenclaw-svarene på testen overlapper, slik at hadde jeg faktisk sittet med the Sorting Hat på hodet hadde den plassert meg i Ravenclaw fordi det er det huset jeg foretrekker!

Videre fant jeg ut at en lur fan har klart å samle alle spørsmålene som Pottermore genererer (man får bare noen få på selve testen) så du kan ta den ultimate testen.
Så mine damer og herrer, squares og fantasynerder, la meg presentere det endelige resultatet:

Skjermbilde 2016-02-23 19.00.23
Identitetskrise: løst.
Takk for meg. Håper dette har vært informativt for squares og foreldre av fortvilete HP-fans. Hvis noen andre har fått et annet hus på Pottermore enn de trodde, kommenter gjerne under. Jeg vet hvordan dere har det. The struggle is real.

5 kommentarer Legg til din

 1. stinefriis sier:

  Jeg ble skikkelig overrasket over å bli sortert i Smygard da Pottermore først åpnet, men jo mer jeg leste jo mer skjønte jeg at joda: Det er riktig hus. Haha! Samboeren min er totalt enig (han er Ravnklo).

  Liker

  1. Åh, du hadde en sånn opplevelse! Pottermore visste noe du ikke visste tydeligvis. Det må jo ha vært ganske spennende. Jeg hadde håpet søster var i samme hus som meg, men hun ble jo Slytherin, så jeg vet ikke om Pottermore er altvitende i det tilfellet også:P -Maddy

   Liker

 2. camillahelene sier:

  Haha! Fantastisk.

  Jeg er Slytherin, og har fått Slytherin i alle tester jeg har tatt, så det er ingen tvil om at jeg er litt ond tvers gjennom. Men jeg har Draco, så det er greit.

  Liker

  1. Haha, ja ulempen med å ikke være i Slytherin er jo at da har man faktisk verken Draco eller Snape;) -Maddy

   Liker

 3. Ingrid sier:

  Jeg har i perioder kjent meg mer eller mindre igjen i alle husene, så jeg er nok en av de som er vanskelig å plassere. Ville teste på nytt med nye Pottermore, og ble flytta fra Griffing til Ravnklo. Det føltes greit, men det jeg ikke tenkte på var at da mista jeg min fantastiske tryllestav med føniksfjær og pæretre! Jeg har fortsatt hjertesorg over den, og kommer nok til å slette og opprette profilen min helt til jeg får den tilbake 😭

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s