Maddy: Vindeltorn-Tone Almhjell

IMG_9440

Jeg føler jeg må begynne med å si at Tone Almhjell er en del av min utvidede familie så det er mulig jeg er litt inhabil. Men jeg føler også at jeg må nevne i samme avsnitt at jeg er så glad i snø og vinter at jeg skulle ønske det å bli nisse var en reell pensjonsplan. Og denne boken gir meg det vintereventyret jeg skulle ønske jeg visste om når jeg var liten og lekte Lillefot i snøen (jeg prøvde hardt men dinosaurer i snø var litt vanskelig å forene). Når jeg leste Harry Potter for første gang ble jeg så overrasket og glad over at noe sånt eksisterte, og når jeg leste Vindeltorn for første gang fikk jeg samme følelsen. Det er konstant vinter (good), og det kombineres med varme vafler, stjernemjød og vennskap (even better). Mia kommer nok aldri til å lese Harry Potter bøkene (”jeg har jo sett fem av filmene”), men her får jeg sjansen til å dele litt av samme type magi med henne. Som tidligere nevnt så min søster på BBC sin Narnia tv-serie, så jeg tipper Vindeltorn vekker litt nostalgi for hennes del i tillegg.

Kort fortalt handler boken om Sylver er en av mange riker der kjæledyr som har blitt elsket av et barn får leve på nytt når de dør. Hver gang Sylver er i fare blir en Vindeltorn tilkalt (modige barn som var tidligere eiere av dyrene da de levde). Denne gangen har Vinterfyrsten sporløst forsvunnet og noen ødelegger beskyttelsesrunene som holder Sylver trygg fra marerittene, så Lindelin blir tilkalt for å løse mysteriet med sin tidligere venn og gråsidemus Rufus.

IMG_9443

Boken er egentlig skrevet for aldersgruppen 9-13, men blir man egentlig noen gang for gammel for ordentlige vintereventyr? Det er en grunn til at vi alle ser Reisen til Julestjernen hver jul på tv. I tillegg er det så mange karakterer i denne boken som er så velutviklet, og historien er så gjennomtenkt at jeg vet Mia slipper å tenke på logiske brister og kan la seg bli sugd inn i fortellingen. I tillegg er forholdet mellom Lin og hennes tidligere kjæledyr Rufus så ekte og sårbart at det skal et kaldt hjerte til for ikke å bli involvert. Så lenge min søster kommer over det faktum at det er kart i denne boken, tror jeg hun kommer til å elske den.

Det burde også hjelpe at Tone Almhjell har skrevet en sang som Eivind Almhjell har laget gåsehudgivende melodi til, så hvis hun ikke kjenner på snømagien med en gang gjør nok denne jobben: https://www.youtube.com/watch?v=hJ5dU5hvfCg

IMG_9439
Mia beware: kart.

 

 

Én kommentar Legg til din

  1. Kine sier:

    Denne boken har jeg stående i bokhylla mi, men jeg har ikke kommet så langt som til å lese den enda, som så mye annet. Jeg gleder meg! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s