Mia: Godt nytt år og ny omtale! Blodets Galskap – Elisabeth Øvreberg – noe for oss squares??

Brutal vikingfantasy og lesing på do. Dette er introduksjonen jeg får denne gangen av søster. «Og ikke spis mens du leser…!» Jeg får overlevert boken med blodrøde øyne og forblåste snøfjell. Vet ikke så mye annet enn at jeg fikk et par ord med Elisabeth Øvreberg på slippfesten til Evna. Hun fortalte at boken ble til med to unger svimende rundt og den siste klamrende fast til leggen som fungerte som gyngehest. En litt heftig kontrast til hva jeg skulle lære ble hamret ut på laptopen hun satt med midt blant denne uskyldige lille samlingen.

Eskil – den sagnomsuste «Eskilereren» – er en kamptrell. Alet opp til å tåle det meste og å slakte ned hva enn som måtte plasseres i kamparenaen sammen med han. Når Eskilereren ikke er i arenaen visner han bort i et skur. Storjarlen og eieren hans Magnarson tjener gode penger på Eskils miserable liv. Men ting snus snart på hodet. En hendelse gjør at Eskil plutselig sitter på et vikingskip med 6 dagers reise foran seg over havet til øya Gaptul. Han får sin frihet og et stykke land mot lovnad om å dra dit og holde seg der. Han hører noen rykter om pur ondskap på øyen men Eskil blåser det av og ser bare frem til et liv uten lenker. Ryktene skal likevel vise seg å være rett. Fryktelig rett, men mulig i en litt annen form enn han og jeg for den saks skyld hadde trodd.

Dette er en underholdende og tidvis sprøyte gæærn bok. Handlingen går fort fremover med mange artige vendinger og mange svært lite empatiske mennesker man fort ønsker på enveis billett til et visst varmt sted – og det er MYE vold. Jeg satt enkelte ganger og sjekket over siste setning om igjen da jeg ikke helt trodde det jeg leste. Humret litt av hvor voldelig Elisabeth skriver – mest med tanke på hvilke omstendigheter boken ble til under.

Så, er dette noe alle kan lese – også de som i utgangspunktet ikke er fan av fantasy?

Det er mulig den er noe i overkant overnaturlig for de med forkjærlighet for Harry Hole og andre historier som kun dreier seg rundt den verden vi lever i. Men er du av typen som ikke lar seg affisere av det unaturlige så har du absolutt noen underholdende kvelder foran deg! Men for all del gjør som søster formaner – spis først og les etterpå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s