Maddy: Julestriens redning

Å jobbe i butikk i desember er litt som å delta i Hunger Games. Og verken jeg eller mine kollegaer er Katniss. Vi er alle Peeta som har gitt opp og kamuflert oss som stein og lagt oss ned for å bli reddet. Derfor har jeg tatt en sjefsavgjørelse og bestemt at jeg trenger en skikkelig virkelighetsflukt å komme hjem til. Noe som gir meg et mentalt rammeverk av knitrende snø, snakkende kjæledyr og modige helter som jeg kan bruke som et skjold i arbeidstiden (for gudene vet at klørne kommer ut i den norske befolkningen når julegaver skal handles). Og da blir det ingen andre enn Vindeltorn som kan gjøre jobben.

Jeg har lest den før, og jeg vet akkurat hva jeg går til. I tillegg skal jeg selvfølgelig dra med søster på denne utflukten (når hun er litt mindre travel og er ferdig med rødøynene i Blodets Galskap). Vi så begge BBC sin tv-serie av Narnia når vi var små (hvorfor har ingen barn på tv sjarmerende store fortenner á la Lucy lenger?), og Vindeltorn gir deg samme følelse av eventyr. Vi skal i en annen verden med iskald vinter der et mysterie med snøkuler og Vinterfyrster må løses med kongler og kløkt. Så kom igjen, kjære søster. Vi kan drikke te sammen og late som det er stjernemjød, mens vi lar Tone Almhjell hylle oss inn i en magisk liten kokong. Bring it on, December.

Én kommentar Legg til din

 1. siljeblomst sier:

  Hei!

  Vi håper du har lyst til å nominere bøker til Bokbloggerprisen 2015. Mer informasjon om hvordan du går frem for å nominere finner du her: https://norskebokbloggere.wordpress.com/2016/01/01/nominering-til-bokbloggerprisen-2015-hvem-hva-hvor-og-hvordan/

  Bare ta kontakt med oss på epost hvis du har spørsmål. Godt nyttår!
  Hilsen oss i komiteen

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s