Mia: Desucon – Cosplay & Japan!

«Hvor skal du?»

«Inn…?»

Det blir stille. «Har du billett?» Dørvakten setter trykk på «du» og ser utover en kø med bamser, knallfargede drakter, hår frisert i pigger sittende på hoder med store øyne. Alle født ca 20 år etter meg. Jeg kan ikke si meg uenig i reaksjonen hans. Jeg trøster meg med at han ser på søster med samme spørrende blikk.

image2

Vi går inn. «Våpensjekk» er det første jeg ser? «Alle våpen må sjekkes om de er farlige» kommer det fra Maddy. Jeg ser en lang plastikksigd i gul og grønn. Den ser ganske uskyldig ut. Men skjønner tanken om en helt vil ha med armbrøstet inn… Det VRIMLER av levende pelsfigurer i sterke regnbuefarger. Jeg og søster er i et lite mindretall uten kostymer. Det hjelper lite at våre likesinnede er svette foreldre med blodsprengte øyne som manisk gjeter sine mindreårige gjennom arrangementet. Sist gang jeg vandret gjennom Oslo Kongressenter var jeg på Finansnæringens Digitaliseringskonferanse. Dvs. jeg føler meg litt som parkeringsnemnda på Harley Davidson bikerfest.

image1IMG_7897

Vi starter med en fatal feil. Vi går på do. Køen står helt ut i fellesområdet. Eller det vil si, den gjør ikke det, den bare tyter over av Cosplayere halvveis i kostyme som kjemper om en plass foran speilet. Vi lirker oss innover og følger eimen av svette kropper i polyester og strømpebukser. Det flyter av hår, gigaøyevipper, tøy og tyll i fluoriserende farger mellom vaskeservantene og på gulvet. En står og maler en annen i blått over hele kroppen mens en annen styler den knall gule parykken sin med 30 kilo hårspray og naboen prøver å få på noen vanvittige store rosa og turkise vinger. Jeg kjenner at dette kan bli en utfordring de neste timene. Men det som gjør saken noe mer overkommelig er at min venstreving som vanligvis briljerer og dominerer over undertegnede i kunnskap om all things Fantasy står ved siden av meg lettere blek om nebbet. Hylende rosa og gule pelsbefengte fjortiser med 290 desibel lydnivå er visst ikke damens kopp med te. Jeg er ikke alene med andre ord.

Vi går opp og sjekker ut markedstandsene. Vi få følge av en fyr med sadomaske som stirrer meg intenst inn i øynene, eller jeg tror han gjør det for jeg ser bare to svarte hull. Mens jeg leter etter noe å feste blikket på der inne drar han dramatisk opp en vifte. Jeg blir litt nysgjerrig. Han folder den ut i et rapp og begynner og vifte meg i fjeset. Noe som er helt sykt digg for jeg står fortsatt med ytterjakken på og det er seriøst 350 varmegrader her! Vi ser oss litt rundt og treffer flere kjente. Supermario og Luigi er godt representert, det samme med Link fra Zelda som jeg kjenner igjen fra en VHS jeg hadde da jeg var smurf. Hele gjengen fra Big Bang er her sammen med søte lille Elmo. Og så. Jeg tror faktisk ikke mine egne øyne. En enorm, og jeg mener ENORM blå tegneseriefigur åpenbarer seg foran oss. Vesenet beveger på seg og! Det er visst en som cosplayer en japansk popprinsesse som kun er et hologram og ikke ekte forteller Maddy. Jeg blir helt fascinert. Vet ikke om jeg er mest overrasket over den gigantiske fremtoningen eller konseptet med en popartist som ikke eksisterer…?

7

I påvente av Cosplay Catwalk trasker vi litt rundt og finner artstandsene. Maddy finner noe blader med et gresskar. Min søster har ikke noe slikt å putte i håret fra før så hun forbarmer seg over den og gir den et nytt hjem. Så snur hun seg. Og hviner. «Bellatrix i fengselet!» (Er hvining pålagt for alle som liker fantasy???) «Bildeh!» Hun fyker mot damen i fangedrakt og finner plutselig ut at de kjenner hverandre. Det tas bilder. Jeg kjenner det begynner å verke i hjernen. Det er ørtifjørten fjortiser som løper rundt konstant og jeg kjenner jeg snart begynner å bli fargeblind. Litt som å miste fartsfølelsen når man kjører langt. Det er slitsomt. Veldig slitsomt. Når til og med min søster begynner å bli sliten sier det sitt. Men vi holder ut til Cosplay Catwalk noe som viser seg å være ganske morsomt. Halve salen er oppe og viser seg på scenen så vi får god oversikt. Men så gir vi oss. Gøy med titten men dere er faen meg gærne!

Vel hjemme i sofaen med en kald pils i hånden får jeg en melding fra lillesøster om at hun måtte roe ned hodet med Downton Abbey og kakao når hun kom hjem. Vel blåst. Og jeg har klart å slite ut søster – på fantasygreie! Jeg trives litt med den tanken…

IMG_7947

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s