Maddy: Oppsummering, ny plan og fantasyfilmer!

Bloggen vår har nå trasket og gått i fire mnd (!), og så langt har Mia lest fem fantasybøker. Det er fem mer enn hun har lest gjennom hele livet sitt, og jeg er veldig stolt søster. Vi kan vel mildt sagt si at de to første bøkene i Ravneringene-serien var en stor suksess da jeg plutselig halv to om natten fikk sms’en «GI MEG EVNA!» (siste bok i serien, for de som lever i små huler). Grimnes sin Kaoshjerte, og Follestad sin De fire og han som gjør galt verre gikk også overraskende greit. Men det har også vært litt humpete på veien. Jotnens hjemkomst av Andreas Bull-Hansen slo ikke helt an. Mulig jeg må ta det på min kappe da jeg ikke leste den på forhånd. Så vi har satt opp en ny slagplan for hvordan utvelgelsesprosessen skal foregå. Jeg skal lese nordiske fantasybøker, og deretter skrive vurderinger for hvorvidt boken kommer til å passe til en som ikke liker fantasy med utgangspunkt i Mia. Kommer den gjennom filteret (meg) gir jeg den videre og lar søster gyve løs på omtale. Sånn sett blir min rolle litt som Gandalf som passer på Frodo.

Jeg har nå for eksempel lest begge bøkene som har kommet så langt i Kire serien av Tonje Tornes. Til tross for at Mia synes forsiden ser fristende ut, har jeg bestemt meg for å vente litt med å gi bøkene over til søster. Hun har vært borte i urban fantasy med Kaoshjerte, men Kire krever hakket mer fordi den har enda mer fantastiske elementer man må forene med vår verden. For Mia er praktisk. Jeg tror det er lettere for henne å sette seg inn i en ny verden med helt nye regler enn å godta at demoner, trollmenn og alver plutselig eksisterer i vår verden uten noen inngående forklaring. Så Kire er på vent. Neste bok jeg skal vurdere å gi henne blir Blodets Galskap av Elisabeth Øvreberg. Men jeg må lese herligheten først for å være sikker (spent!), så i mellomtiden skal vi begynne med noe nytt: fantasyfilmer!

Mia er smertelig like lite oppdatert på fantasyfilmer som hun er bøker, og ettersom bloggnavnet vårt er inspirert av the Queen Herself (JK Rowling folkens, ikke Elizabeth II) var det lett å foreslå første film. Inntil jeg så trynet til søster. Skeptisk er ikke like dekkende beskrivelse som oppgitt. «Men jeg har jo sett opp til film fire eller fem. De går jo i julen. Fangen av Azerbaijan eller hvadenåvar. Da er det jo ikke som jeg ser noe nytt for å skrive omtale om. De er jo like alle sammen.»

Jeg bare så på henne. Min søster vet altså ikke hva Deathly Hallows (dødstalismanene) er. Og hvilke betydning de kommer til å ha for avslutningen. Deathly Hallows. Elder wand er kun et navn og betyr ingenting for henne. Hun vet ikke om Dumbledore. Og enda mer essensielt: Hun vet ikke hvilke side Snape faktisk er på.

IMG_7392-1
Mia vet ikke hvordan Harry Potter serien ender. Cue shocked face.

Det er som å se Titanic og stoppe filmen idét de bumper borti isfjellet. Så lillesøster måtte ta grep og overbevise søster at nå trengs det en filmkveld. Vi ble enige om lørdag (i morgen). Om det faktisk blir Harry Potter eller ikke får vi se (jeg har vin klar for å myke opp stemningen). Oppdatering kommer i morgen!

Én kommentar Legg til din

  1. Å, så gøy at du skal lese boka mi, Blodets galskap!! Nå kjenner jeg at jeg er veldig spent på hva du synes – og om du lar den gå gjennom nåløyet ditt slik at søsteren din også får lese den. Gleder meg til å høre (og gruer meg). Ha en fantastisk uke! Klem fra Elisabeth Øvreberg

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s