Mia: CosFest- Desucon

Jeg treffer søster på Oslo S. Hun har tredd seg ned i en strikket blå telefonkiosk med «police» logo. «Ingen lange ører?» Nix, ble Doctor Who sier damen med et fryktelig fornøyd smil. Vi skal på kostymefest – nærmere bestemt Desucon!

Liten Desucon for Dummies (dvs. meg): Er boka tjukk, vrien, har drager, folk med lange ører, sverd, kapper, rart språk og kart foran og bak?! Ta for deg en innbygger og kle deg akkurat som figuren. Alternativt – finn en tegneseriebok fra japan og gjør akkurat samme øvelse – da Cosplayer du. Og da skal du bo her i noen dager.

Jeg ser en dinosaur. Hun har lang lilla hale. Hun går av toget sammen med noen av samme art. Vi følger svansen nedover fra togstasjonen og finner flere kostymefolk langsmed veien. Under noen trær står Wolverine og flotter seg med en kappedame og to folk i plysjpysj i sprikende farger. Mario slår av en prat med Luigi på fortauskanten mens det fyker to jenter i stor rød hette med horn forbi. Lillesøster kommer med en advarsel om at det kan snart bli noe intenst. Vi følger strømmen av pels og farger rundt hjørnet og inn dørene. Ganske riktig, her eksploderer det…! Haler, horn, parykker, kapper, flotte kjoler og rare frakker i sterke farger lyssetter den übertriste messehallen. Vi kommer forbi billettluken og plutselig hviner Harry Potter og Sherlock Holmes forbi og hopper oppå hverandre, det kommer enda en Sherlock som ruller inn i de to andre. Noen rosarosa jenter i platinaparykker har slått opp leir langs veggen sammen med alv og… en havfrue…? GI Joe og noe mosebefengt rører rundt under trærne ute. En annen fyr ser ut som han har tatt feil av Desucon og sadofest(!)- men det er visst manga. Dette er svaret fra Maddy på det meste. Søster stakkars får sitt fulle hyre med å svare på alle dumme spørsmål fra meg om hvem er det? – og han? og det og de der og hva er det hun der soser rundt i og hvorfor så rosa eller gul? Det er utrolig kult å se hvor forseggjort noen av kostymene er. Begynner å se et mønster der alle de fargerike er tegneserier eller manga og de mer skogsfargede og svartkledte er fantasyvenner av søster.

Det er ikke mange jeg kjenner igjen, men jeg kjenner igjen Hirka fra Odinsbarn, en Ghostbuster, et Pokèmontryne og… jeg ser en banan! En frikkings BANAN!!! Jeg løper bort og spør om jeg får ta bilde av han og han striker i tillegg en hamster-pose! Fantastisk! Får et vakkert bilde før jeg hører en gretten mine ved siden av meg som lurer på om jeg ikke skal ha med han på bildet? Snur meg og ser inn i en brun frakk. Jeg referer det komplett åpenbare at det står en banan her i hamsterposisjon og du har på deg en sur frakk? Fikk så en oversettelse fra søster om at fyren skulle være the Doctor fra Doctor Who og det er ansett for å være waaay kulere enn banan. Derfor sur mine. Jeg forstår fortsatt ikke problemet (speider etter minions).


Maddy har ett mål med denne seansen. Boder! Det er masse boder her! Boder med ting som gjør at du kan kle deg opp som alle andre som raser rundt. Jeg ser den blå genseren fyker frem og tilbake og vi finner masse artstands. Det er utrolig mye fint, masse flinke folk som tegner og lager figurer og forskjellig pynt og kostymer. Prøver å henge med telekiosken og innen 10 min så har vi lokalisert et lite troll med lang nese, noen fine steiner, pelshale, en minikappe, tegning av samme kiosken damen har på seg, en liten drage og slik holder vi på. Og så skjer det… Trynet får øye på et eller annet fra Herrene med ringene. Ikke bare det, de har egen stand. Det renner over for Maddy og jeg synes nesten jeg hører henne stamme. Kort fortalt: Silmarillicon. «Herregud, eget treff for Silmarillion Mia, waaah!!!???». Den drygeste boka i Tolkienslekten skal selvfølgelig ha eget event. Jeg aner hva jeg er i ferd med å bli dratt med på 24. mars neste år. For ikke å snakke om hufsa ved siden av meg som allerede er i gang med å finne opp en tidsmaskin så hun kan dra nå…

Utrolig mye gøye kostymer, boder og folk senere er vi klare til å gå. Men en liten juvel fikk vi med oss på vei ut. Det åpenbarte seg først noen stripete svarte og hvite strømpiser. De brytes av med et fantastisk skjørt, husholdersketopp og en burgunder parykk. Inni dette står en strålende figur. Maddy er allerede i prat med han. Han som mange andre skal være her i 3 dager. Vi ble begge helt blåst av kostymet og triveligheten. Vi får lov til å ta bilde av han. Han legger lidenskapelig ut om hvordan han, til tross for å være svaksynt, har satt sammen kostymet og hvor han har funnet matchende sko i hans størrelse. Han bedyrer så at han kommer til å ha på seg komplett rosa fra topp til tå neste dag. Han er så hyggelig og pratsom og er noe av det mest nydelige jeg har sett på lenge. Tar med meg den gode følelsen resten av helgen! Alt i alt, kjempemoro å se hva gærne-fia driver med på fritiden! Løper ikke først ned og trer meg ned i en telefonkiosk men absolutt kost meg !!!

IMG_6127

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s