Mia: Game of Thrones premiere på Colusseum (sesong 4)

Maddy sitter mutt på andre siden av cafebordet og henger med leppa. Hun proklamerer at det er en billett ledig til GoT premieren ved siden av henne og det er ingen som kan. Jeg enser ikke engang det lille håpefulle glimtet som skotter opp fra teen hennes. Spurt noen? Maria, Inger, Ena – (anyone but me?). Bekrefter det og at Maria og Kee skal allerede. Så kommer det uungåelige «Du kunne ikke tenke deg å dra du da….? liksom…?» …Nei. Skjer ikke. Går et par dager. Tenker litt. Søster har fortsatt ikke fått med noen og jeg lurer på om hun bare holder den av så hun kan kjøre det store-blå-øyne trikset med *kanskje du kommer til å lese alle de 347 bøkene og komme over til the dark side med meg om jeg bare lirker deg med her?* – blikket. Jeg er faktisk litt på gli etter at jeg får vite at det er ikke en film (- ja, vi er på det nivået), det er bare EN episode, det er bøtter med vin, vi spiser gøy middag først og jeg trenger ikke ha på pels og hobbitlue. Maddy skal selvfølgelig trekke på seg alvebunaden og truer med å ta med spyd (fikk en liten anmerkning på at dette er IKKEH alvebunad men fullblods trone-føydalsamfunn-outfit og det er IKKEH alver med her. Rett skal være rett.) Jeg er faktisk genuint nysgjerrig på hva det er søsteren min egentlig driver og surrer rundt med så jeg sier ok til å henge med.

Det er lørdag! Lillesøster er så jæv-ve-lig gira at jeg blir litt skremt. Jeg har nå i en uke fått jevnlige meldinger med bilder av GoT kjekkaser, linker med «GoT for dummies» naturlig etterfulgt av «GoT for total retards» alt for å preppe idiotsøster til premieren. Møter gærne-fia hos henne selv. Hun står der i full mundur og henger på mer føydalpynt. Vi møter så Maria og Kee og setter oss på trikken. Ser at det er et par som kaster noen stjålne blikk på frøken kappetryne, men mest på han 2 meter høye stor pelskrage-med-kjetting og svært lærbelte Magnar of Thenn (aka Kee) som sitter foran og gir totalt blanke. Så er vi på Colosseum. Det er Trone-Tevling!! Maddy dirrer og de alle tre virrer spent mot inngangen. Personlig har jeg per nå fått på en del vin så jeg dirrer med jeg og. Inne i inngjerdingen er det trone og flere kappefrender, overdådige kjolefolk og en jeg trodde skulle forestille en av tussene fra Starwars (det var det IKKEH!). Det er god stemning. Veldig god stemning. Spes hos de to søstrene. Maddy øyner tronen. Skjønner ganske kjapt at her skal bilder tas med kappe og det størstaste smiletrynet jeg noen gang har sett min søster flekke opp. Men det er kø, lang kø. Og vi har mistet Maria og Kee i ekstasen. Jeg klumper meg sammen med den offisielle tronefotografen og knipser omsider Maddy i fjørkrekstolen etter at ex antall andre kapper, spydefolk og glisglade høvdinger og godtfolk har sittet der før henne. Det slår meg at folk mener virkelig alvor. Folk gliser og joiker overalt og tar bilde i tronstolen. Det står faktisk en fyr i full – og jeg mener full(!) – rustning foran meg. Vi blir skuffet vekk og ut til kantene for nå kjæm’n sjølvaste Hivju. Masse bilder.

001F79DF-9B1D-43AC-AFA1-145E34ED00A9

Inne i salen starter seansen med litt show. Det er en dame som står og mimer etter en scene fra filmen. Hun har på samme kjole som hun på skjermen. Så kommer en til. Kjolekonkurranse! «Cosplay!» sier Maddy mutt. Folk kler seg ut og har tatt bilder av seg selv og dette er visst de 5 beste i en finale. En vinner kåres og kappeguri ved siden av meg hopper og danser i stolen for nå skjer det visst snart. RonnyPonny fra P3 holder et lite innlegg og jeg drikker mer vin for å finne stemning. Innser at jeg kanskje er den eneste i salen som aldri har sett snurten av disse greien før. Nå kaukes det ved siden av meg og alle andre steder for den saks skyld. Det jomer og skrikes og det veives og glises. Maddy er så ekstatisk at hun har begynt å glinse. Så blir det mørkt. Det tar fullstendig av. Stemningen ligger så tjukt i salen at du kan skjære sashimibiter av den med en sløv kniv. Så begynner det. Jeg hører svakt en cello men får ikke med meg en dritt av intromusikken for lydnivået blir så høyt at jeg sitter bare og smiler av det hele. Søster er ikke tilsnakkandes. Hun har en aura av intens glede og lykke rundt seg så skyver meg nesten av stolen. Episoden skjønte jeg 0 av, mye vin og ikke et kjent tryne bortsett fra Hivju. Konklusjon: jeg har kost meg glugg og sitter faktisk og gliser når jeg skriver dette og nynner på introcelloen som jeg først fikk høre da vi kom hjem. Kommer jeg til å lese Game og Trones ennå – Nei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s